8/07/2013

Sounded the alarm warning that al-Qaeda in Yemen

Yemen guvenlik güçleri El Kaide'nin başkent Sanaa'ya bir saldiri düzenleyeceği ihbarı Üzerine Dün geceyi alarmda geçirdi. ABD'li Yetkililer, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki ABD temsilciliklerinin çalışmalarının Gecici Olarak durdurulmasına hacimdeki Olan El Kaide tehdidi nedeniyle son 10 Günde Yemen'de yeni insansız hava Aracı saldırıları düzenlenmesine Yetki verildiğini açıkladı.

ABD ve ingiltere büyükelçilik çalışanlarını tahliye ederken, TÜM vatandaşlardan üLkeDen ayrılmaları istendi. ABD Dışişleri Bakanlığı olayı "spesifik ve close by Bir Tehdit" Olarak nitelendirdi.

Yemen Mesaj gazetesi Ülkede genel Fotoğraf Güvenliği ve Yabancı tanımı i temsilcilerinin güvenliğini sağlamak Adına başkent Sanaa'nın Silahlı milislerden personel ve Zırhlı araçlarla tam anlamıyla dolup taştığını yazdı.

YEMEN'DE YENİ İNSANSIZ HAVA ARACI SALDIRILARI
Yetkililer ŞU ana Kadar arka arkaya Dört operasyon gerçekleştirildiğini belirtti. ABD Arap Yarımadası'nda Yedi haftadır operasyon düzenlememiş, öncesinde de faaliyetleri ÇOK seyrekleşmişti.

Son operasyonların tehlikenin Onune gecmek Adına Başarılı Olup olmadığını bilmediklerini açıklayan Yetkililer, Üst Düzey Bir El Kaide liderinin öldürüldüğüne Dair Ellerinde Bilgi'de olmadığını belirtti. Son Olarak Dün Düzenlenen Saldırıda Marib BÖLGESİNDE Dört militanın öldürüldüğü Ifade ifade edildi.

El Cezire haber kanalı imkb öldürülen militanlardan birinin Kıdemli komutan Salah el Cumati oldugunu bildirdi.