9/27/2012

Sınıfa Geç Kaldın Cinayeti


İzmir'de, 40 yaşındaki öğretmen Rabia Sevilay Durukan, daha önce kendisini "Dikkat et hoca, seni bıçaklarım" diyerek tehdit eden 16 yaşındaki öğrencisi tarafından öldürüldü

İzmir'de 40 yaşındaki kadın öğretmen, bir gün önce derse geç geldiği için tartıştığı ve kendisini tehdit eden 16 yaşındaki öğrencisi H.K. tarafından dün sınıfta bıçaklanarak öldürüldü. Karabağlar ilçesindeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda Fen Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan 40 yaşındaki Rabia Sevilay Durukan, önceki gün 8/B sınıfı öğrencisi olan H.K.'den derse geç girdiği için okul yönetiminden mazeret belgesi getirmesini istedi. Çıkan tartışmanın ardından okul idaresinden aldığı belgeyi getiren öğrenci, öğretmenin yüzüne fırlatarak "Dikkat et hoca, seni bıçaklarım" diyerek tehdit etti. Bu tehditten tedirgin olan öğretmen durumu okul yönetimine bildirdi. Dün sabah ilk derste bu kez H.K. ödevini yapmadığı için öğretmeniyle tartışmaya başladı. Tartışma sırasında öğretmen Sevilay Durukan, H.K.'nin kulağını çekip azarladı.

EKMEK BIÇAĞI ALIP GELDİ
Teneffüs zili çalınca kitabını alma bahanesiyle evine giden H.K. mutfaktan ekmek bıçağını aldı. Oğlunun bıçağı aldığını gören annesi, nereye gittiğini sorunca "Kendimi bıçaklayacağım" diye bağıran öğrenci koşarak evden ayrıldı. Hemen polisi arayan anne, durumu bildirdi. Ancak koşarak okula gelen H.K. ikinci ders başladığı sırada girdiği sınıfta, diğer öğrencilerin gözleri önünde öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'a bıçakla saldırdı. Öğretmenini karnının 4 yerinden bıçaklayan H.K. koşarak kaçmaya çalışırken, bu sırada annesinin ihbarı üzerine okula gelen polisler tarafından bahçede yakalandı. Ağır yaralanan Sevilay Durukan ise Özel Baki Uzun Hastanesi'ne kaldırıldı. Kan vermek için hastaneye koşan Sevilay Öğretmen'in meslektaşları gözyaşlarına boğuldu. Hemen ameliyata alınan Durukan, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Olayı duyunca hastaneye koşan ve kendisi de başka bir okulda matematik öğretmeni olarak görev yapan eşi Hüseyin Durukan'ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

İKİ ÇOCUK ANNESİYDİ
İki çocuk annesi Sevilay Durukan'ın yakınları "Çocuk tehdit edince Sevilay durumu okul yönetimine, onlar da polise bildirmiş. Tüm uyarılara karşın tedbir alınmamış. Çocuk herkesin gözleri önünde 'seni öldüreceğim' diyerek öğretmenini bıçaklamış" dediler. Ameliyeta giren Prof. Dr. Bahattin Canbeyli, "Ölümcül bıçak darbeleri almıştı. 8 ünite kan verdik. Ancak kurtaramadık" dedi. Bu saldırının ülkeye yapıldığını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise "Çocuklarımıza sahip çıkalım" çağrısında bulundu.

No comments:

Post a Comment