8/04/2012

Almanya 3 Türk Çoçuğa Ağlıyor



04 Ağustos 2012 - 02:30

Almanya 3 Türk çocuğa ağlıyor

Dortmund’da yangın çıkan bir apartman dairesinde üç kardeşin ikisi ölü, biri yaralı olarak bulundu. Hastane yolunda ölen çocuğun yangından değil, dayaktan öldüğü belirlendi

Almanya 3 Türk çocuğa ağlıyor

Almanya’nın Dortmund kenti 3 Türk çocuğun korkunç ölümüyle sarsıldı. Dortmund kentinde bir apartman dairesinde çıkan yangın sonucunda eve giden itfaiyeciler Dilan (12) ve Mustafa (4) adlı kardeşlerin hayatlarını kaybettiğini gördü.
Eve ulaştıklarında yangın nedeniyle pencereden çıkan yoğun dumanla karşılaşan itfaiyeciler Mehmet (10) adlı kardeşi ise ağır yaralı ancak sağ olarak dışarıya çıkardı. Ancak evden çıkarılançocuk hastaneye götürüldükten hayatını kaybetti. Yetkililer çocuğun yangın nedeniyle değil gördüğü şiddet sonucunda öldüğünü açıkladı.
Daha sonra yapılan araştırmada çocukların babası Muharrem Tüfekçi’nin (41) yangının başladığı yerel saat ile 05.00 sularından önce evden ayrıldığı tespit edildi. İşsiz baba Tüfekçi’nin son 1 yıldır birlikte yaşadığı Bulgar sevgilisinin ise ondan kısa süre sonra evden çıktığı açıklandı.

Sevgiliden şüpheleniliyor
Yetkililer yangın sonrasında kundaklama şüphesiyle baba Tüfekçi ve sevgilisini gözaltına aldı. Ancak daha sonra babanın şüpheli olmadığı tespit edilerek psikolojik gözetim altına alındı. Sevgilisi ise şüpheli olarak görülüyor. Çocukların yangından önce öldürülmüş olma ihtimallerinin yüksek olduğu açıklandı. Yetkililer yangının nedeninin henüz kesin olarak belirlenemediğini, diğer çocukların ölüm nedenlerinin de otopsilerinden sonra açıklanacağını söyledi. Olayı soruşturan savcı Barbara Cuntze kısa süre önce Wuppertal kentinden Dortmund’a taşınan ailenin yaşadığı trajediyle ilgili tüm ayrıntıların yakında basına açıklanacağını dile getirdi.

Geçen yıl da yangın çıkmış
Geçtiğimiz Şubat ayında da Tüfekçi ailesi aynı binanın en üst katında otururken bir başka yangının çıktığı açıklandı. Önceki yangını ise çocuklardan birinin çakmakla oynarken çıkardığı iddia edilmişti. Çocukların annesinin ise 2008 yılında Mustafa’yı dünyaya getirdikten kısa süre sonra hayatını kaybettiği açıklandı.

No comments:

Post a Comment