10/31/2012

Google Nexus 4 sızdı

Son zamanlarda piyasaya çıkmış olan neredeyse tüm mobil cihazların daha tanıtılmadan neye benzediğini, özelliklerini sızıntılar sayesinde öğreniyoruz. Ancak akıldaki soru bu kadar büyük teknoloji şirketlerinde böyle sızıntıların nasıl yaşandığıydı. Bu soruya cevap olabilecek bir olay geçtiğimiz gün San Francisco'da yaşandı.

Daha piyasaya çıkmamış olan ve merakla beklenen Google Nexus 4'ün prototipini San Francisco'da bulunan 500 Club adlı bir mekana yanında götüren bir Google çalışanı bu prototipi çıkarken unutunca daha piyasaya çıkmadığı için oldukça gizli tutulan bir protipin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Cihazın bulunduğu mekanda barmenlik yapan Jamin Barton cihazı bulduğunda, kilitli olduğunu ve SIM kartı bulunmadığını belirtti. Daha sonra cihazda "satılık değil" yazısını görünce olayı tam olarak anlayamadı. Google logosunu gördükten sonra Google HQ ile iletişime geçen Barton olayı anlattıktan sonra mekana hemen Google'ın küresel araştırma ve istihbarat yöneticisi Brian Katz geldi. Daha sonra cihazı alarak olayı araştıracaklarını belirten Katz biraz geç kalmış gibi görünüyor. Çünkü Katz olay yerine ulaşana kadar bu prototipin resimleri çoktan çekilmişti bile.

No comments:

Post a Comment