2/04/2013

Sarai katiline direnmiş

İstanbul'da kaybolduktan 12 gün sonra cesedi bulunan 33 yaşındaki ABD'li Sarai Sierra’nın, başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü kesinleşti. Sierra’nn altın küpeleri, kolyesi ve bilekliği toprağa gömülü halde bulunurken, iPad ve cep telefonunun yanı sıra montunun da kayıp olduğu belirtildi. Talihsiz kadının saldırı sırasında direndiği belirlenirken, tırnaklarının arasından alınan doneler saldırganın kimliğini tespit etmek için kullanılacak

FOTOĞRAF çekmek için geldiği İstanbul'da kaybolduktan 13 gün sonra Cankurtaran'da  cesedi bulunan 33 yaşındaki ABD'li Sarai Sierra'nın başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü kesinleşti. Cesedin bulunduğu yerde 2 günde toplam 11 saat delil arayan polis, genç kadının bir çift altın küpesi, kolyesi ve bileğine üç kez dolayacak uzunlukta olan bilekliği toprağa gömülü halde buldu. 

ÇALILARIN ARASINDA DELİL ARADILAR

Önceki gün cesedin bulunduğu Cankutaran'da 4.5 saat inceleme yapan polis, dün de olay yerinde 6.5 saat araştırma yaptı. Olay Yeri İnceleme ekipleri, saat 07.30'da geldikleri olay yerinde saat 14.00'e kadar taşların, çalıların arasında tek tek delil araştırdı. Cesedin bulunduğu nokta ile çevresini güvenlik şeridiyle çeviren polis, bölgeye kimsenin girmesine izin vermedi. Araştırmalarını surların demiryolu tarafındaki iç kısımda yoğunlaştıran polise bir eğitimli köpek de eşlik etti. Polis bazı noktalarda ise belediye görevlilerine kürek ile kazı yaptırdı. 

ALTIN TAKILARI GÖMÜLÜ BULUNDU 
Kazılan noktalardan birinde Sarai'nin bir çift altın küpesi, kolyesi ve bileğine üç kez dolayacak uzunlukta olan bilekliği gömülü olarak bulundu. Kalıntıların arasından Sarai'nin öldürülüşünü ve katil zanlısının kimliğini ortaya çıkaracak tüm bulguları tek tek toplayarak delil poşetine koyan polis, bunları incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürdü. Sarai'ye ait iPhone ve iPad'in ise bulunmadığı belirtildi.

BATTANİYE DE İNCELEMEDE 


Sarai'nin cesedinin 3 metre mesafesinde bulunan battaniye de kriminal laboratuvarda incelemeye alındı. Sarai'nin cesedinin bu battaniye ile taşınıp taşınmadığı DNA incelemesi sonucunda ortaya çıkacak. Emniyet yetkilileri cesedin bulunduğu yere taşındığının ise kesin olduğunu ifade ettiler.

23 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI


Uzman ekiplerin delil incelemesi sürerken sivil polisler de çevredeki şüphelileri takipe aldı. Polis, şüpheli gördükleri kişilerde kimlik kontrolü yaptı. 23 kişi ise ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. Polisin çevrede görevli temizlik işçilerinin bilgilerine de başvurduğu öğrenildi.
MOBESE ve özel güvenlik kameralarından elde edilen görüntüler, yaklaşık 260 polis tarafından inceleniyor.

YAZIŞMALARI MERCEK ALTINDA
Sarai'nin internet üzerinden tanıştığı Taylan K. ile İstanbul'dan gidip geldiği Hollanda ve Almanya'daki arkadaşlarıyla Gmail'deki mail adresi üzerinden yazışarak irtibatlaştığının netlik kazanması üzerine polis, interpol aracılığıyla genç kadının tüm yazışmalarını istedi. 

Amsterdam ve Münih'te inceleme

Türk ve Amerikalı uzmanlardan oluşan bir heyet Sarai'nin gittiği Hollanda Amsterdan ile Münih'te inceleme başlattı. Heyet, genç kadının burada görüştüğü kişileri tek tek tespit edip, iz sürüyor.


KOCASI 500 DOLAR GÖNDERMİŞ 


Sarai'nin İstanbul'da 12 bin dolar para harcağı yönündeki iddialar da emniyet yetkilileri tarafından yalanlandı. Sarai'ye kocasının İstanbul'da iken 150 ve 350 dolar olmak üzere iki kerede toplam 500 dolar gönderdiği belirlendi.

'Başından vurularak öldürüldüğü kesin'

İSTANBUL Emniyet Müdürü Hüseyin ÇapkınSarai Sierra'nın başına vurularak öldürüldüğünün kesin olduğunu söyledi. Atatürk Havalimanı'nda, gazetecilerin, sorularını yanıtlayan Çapkın, çalışmaların sürdüğünü ve Adli Tıp Kurumu raporunun henüz tamamlanmadığını belirterek, "Ama başına vurulmak suretiyle öldürüldüğü kesin. Öbür tarafını çalışıyoruz. Kesin bilgilere ulaşmak için biraz daha çalışmamız gerekiyor" dedi. Çapkın, Amerikalı kadının "ajan ya da kurye" olabileceği iddialarıyla ilgili bir soru üzerine de "Turist. Geziyor tek başına. Öyle bir tespitimiz yok, kurye olduğuna dair..." karşılığını verdi.

OTOPSİ TAMAM 
SAMATYA İstanbul Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde kocası Steve Sierra tarafından teşhis etmesinin ardından Sarai'nin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü. Sarai'ye dün burada otopsi yapıldı. Genç kadının cenazesinin bugün alınması bekleniyor.

No comments:

Post a Comment